ES NIUET



ES NIUET és una iniciativa de mares de dia situat a Mallorca, a la localitat de Palmanyola

És un projecte que neix de la consciencia i la necessitat que tenen els nins de gaudir i créixer, durant la seva primera infància, dins un ambient familiar i de rebre una criança respectuosa amb la seva evolució natural, ja que aquests primers anys són fonamentals pel seu desenvolupament com esser humà. 

Una mare de dia és una professional de l'àmbit educatiu que vol donar continuïtat a l’àmbit familiar, acompanyant a nins i nines de 0 a 6 anys, obrint les portes de la seva pròpia llar. La idea essencial és que els infants es sentin com a casa. El fet d’estar en una llar els aporta un ambient proper, íntim i familiar on se senten segurs.

Creiem en una criança individualitzada i càlida; per això atenem a grups molt reduïts, facilitant així una atenció plena i que ens permet dur un ritme tranquil, aturar-nos i mirar-los als ulls per ser conscients de quines son les seves necessitats. 

Es tracta d’una figura molt popular a mitja Europa, a països com Alemanya (anomenada tagesmutter), França (assistance maternal), Suïssa (mamans de jour), Regne Unit (childminder) o Finlàndia estan regulades i fins i tot subvencionades per l'estat. 
A Espanya estam reconegudes a Madrid i a Navarra. A la nostra comunitat autònoma estam fent camí per aconseguir-ho i afortunadament  i alegrement existim.

Aquesta iniciativa pertany a l'Associació Edu-k i a la Red de Madres de Dia, les quals donen recolzament, assessorament, supervisió i formació.